preskoči na sadržaj

Osnovna škola Darda

 > Naslovnica
Vijesti

OŠ DARDA DRUGU GODINU SUDJELUJE U NACIONALNOME PROJEKTU BIOSIGURNOST I BIOZAŠTITA

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 9. 2. 2022.

Odgovorno ponašanje u pandemiji korona virusa

 

Vjerujemo da je znanje moć i da se znanjem možemo uspješno boriti protiv svih ugroza pa i ove pandemijske ugroze, istaknula je nastavnica Dorić.

Izbijanjem pandemije virusa SARS-CoV-2, uočena je važnost dodatne edukacije učenika o navedenome problemu i stoga se učenici OŠ Darda educiraju na satima redovne nastave i izvannastave aktivnosti, pod vodstvom nastavnica biologije Andreje Dorić i Ane Petrošević.

Naši su učenici kreativni i svoje su ideje realizirali vrlo uspješno uz mentorstvo nastavnice Andreje Dorić i knjižničarke Nataše Mesić Muharemi, a samo dio uradaka možete pronaći na poveznici.....Vjerujemo da je znanje moć i da se znanjem možemo uspješno boriti protiv svih ugroza pa i ove pandemijske ugroze.

Glavni su ciljevi projekta upoznavanje učenika s važnošću stručnoga, znanstvenoga, globalnoga i osobnoga pristupa u sprječavanju širenja zaraznih bolesti; upoznavanje s opasnim uzročnicima i njihovim načinom djelovanja; usvajanje odgovornoga ponašanja prema vlastitome i tuđem zdravlju u školi, obiteljskome domu, društvu i okolišu; analiziranje potencijalnih opasnosti biougroze i načina prevencije; osposobljavanje učenika za prosuđivanje i vrednovanje informacija u javnome medijskome prostoru; popularizacija znanosti i istraživanja u STEM području kroz učenički istraživački rad; razvijanje interesa za znanost i istraživanje; razvijanje suradničkoga odnosa među učenicima te učenicima i mentorima; razvijanje i usavršavanje digitalnih kompetencija kroz izradu digitalnih video i audiomaterijala te poticanje komunikacijskih i prezentacijskih vještina.

Kako biste što više naučili o biosigurnosti i biozaštiti, zaigrajte igrice i kvizove, proučite informacije, naučite kako se odgovorno ponašati i još mnogo toga! Uz igru se lakše uči!

A. Dorić

 
Tražilica
 

Creative Learners, Tomorrow Entepreneurs

Through artistic abilities to developed basic skils

Promoting the social inclusion of our disadvantaged students

 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Darda / Školska 9, HR-31326 Darda / os-darda.skole.hr / ured@os-darda.skole.hr
preskoči na navigaciju