preskoči na sadržaj

Osnovna škola Darda

 > Projekti  > eTwinning
vijesti

ETWINNING PROJEKT

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 26. 5. 2022. 13:07

Upoznaj svoje sugrađane

Ove je školske godine Podružnica Hrvatske udruge školskih knjižničara Osječko-baranjske županije započela novi projekt, pod nazivom Upoznaj svoje sugrađane!, a voditeljice projekta su Ksenija Kesegi-Krstin, Ugostiteljsko-turistička škola i Nataša Mesić Muharemi, Osnovna škola Darda.

U našoj školi u projektu sudjeluju Mladi povjesničari, Nika, Anai, Hana, Renato i Filip, te učiteljica Sanela Toša-Ljubičić i knjižničarka Nataša Mesić Muharemi. Osoba koju su odlučili predstaviti je Davorin Taslidžić, povjesničar i autor mnogih knjiga o povijesti Baranje.

 [više]

ETWINNING PROJEKT

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 2. 5. 2022. 08:50

Beyond my dreams

 

Projekt Beyond my dreams je eTwinning projekt kojega provode učiteljica Mirela Kotromanović i knjižničarka Nataša Mesić Muharemi, a sudjeluju učenici 1. b razreda. To je međunarodni projekt u kojemu, osim nas, sudjeluju škole iz Turske, Poljske i Španjolske.     

 [više]

ETWINNING PROJEKT Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 31. 3. 2022. 17:55

Pokusi su nova fora je baš fora

Drugu godinu eTwinning projekt "Pokusi su nova fora"

Projekt je započeo 8.11. 2021. na Dan izumitelja. Temelj ovog projekta je suradnja i inovativnost u svrhu razmjene iskustava dobre prakse. Izvodeći praktične radove na različitim mjestima, u različito vrijeme i s različitim materijalima učenici će usvajati jednostavna i složena znanja na njima zanimljiv način.

Upoznavat će zakonitosti prirode u okolišu koji ih okružuje, učiti kako vlastitim angažmanom doći do rješenja problema. Želimo potaknuti djecu na ljubav prema prirodnim znanostima i na razvijanje i ostvarenje dječjih znanstvenih potencijala.

 [više]

ETWINNING PROJEKT

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 20. 12. 2021. 16:21

A STEM tale

 

Projekt A STEM tale je eTwinning projekt kojega provode knjižničarka Nataša Mesić Muharemi i učiteljica Mirela Kotromanović, a sudjeluju učenici 1. b razreda. To je međunarodni projket u kojemu, osim nas, sudjeluju škole iz Turske, Grčke i Bugarske. Od prosinca 2021. do travnja 2022. godine čitat će se basne Lisica i Jarac, Priča o gluhoj žabi, Priča o tvrdoglavim kozama te Gradski i seoski miš. Nakon čitanja, učenici će odglumiti priču, crtati, razgovarati o problemima koji je u njima pojavljuju, npr. o poštenju, hrabrosti, poštovanju i dosljednosti.Na kraju će se raditi na rješenju problema pa će se tako izraditi ljestve da bi jarac mogao izaći iz bunara ili katapult da bi se žaba prebacila na brdo…

Ovim se projektom, osim poticanja čitanja, želi razviti i kritičko mišljenje te odgajati pojedince koji mogu razmišljati drugačije i rješavati probleme s kojima se susreću s drugačijeg stajališta.

Na samo smo početku projekta imali aktivnost izbora logotipa i plakata projekta. Vro smo ponosni što je naš plakat izabran kao najbolji.

                            

Prva priča koju smo obradila bila je basna Lisica i jarac. Priču smo ilustrirali, odglumili u kazalištu sjena te izradili ljestve kako bismo pomogli jarcu izaći iz bunara.

Vesele nas nove priče i novi zadatci.

Nataša Mesić Muharemi, šk. knjižničarka

 [više]

ETWINNING PROJEKT Vijest ima dokument u privitku

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 25. 6. 2021. 19:42

Pokusi su nova fora

Ove školske godine uključili smo se u projekt Pokusi su nova fora, a mi smo izabrali temu Voda.

Projekt se nalazi na eTwinning platformi, a  autorica je projekta Sandra Vuk.

 [više]

TREĆAŠI I ČETVRTAŠI U eTWINNING PROJEKTU SUPERČITAČI 2

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 23. 6. 2021. 19:43

Umijeće čitanja - ključ koji otvara sva vrata!

Najviše su ponosni na svoje slikovnice. Uvrštene su u putujuću izložbu Avanture velikih i malih životinja, postavljenu u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, od 12. do 24. svibnja 2021.ž

Učenici 4.b razreda i učiteljica Mirela Kotromanović, učenici 3. razreda Područne škole Mece i učiteljica Nataša Mumlek te knjižničarka Nataša Mesić Muharemi, potaknuti dobrim rezultatima učenika te željom da se čitanje promovira kao zanimljiva i korisna aktivnost, i ove su školske godine sudjelovali u projektu Superčitači 2, namijenjenome učenicima od 2. do 4. razreda osnovne škole.

 [više]

UČENICI 5.b I UČITELJICE DORIĆ I MESIĆ MUHAREMI PRIMIJENILI DESIGN THINKING U NASTAVI

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 23. 6. 2021. 19:40

Zaključili da svatko može biti kreativan!

 

Tom se metodom učenici suočavaju s problemima koji imaju nejasan odgovor ili rješenje

S  ciljem usvajanja i primjene vještine design thinkinga u nastavnome procesu, stjecanja i jačanja kreativnoga samopouzdanja, poticanja konvergentnoga, divergentnoga, lateralnoga i kritičkoga mišljenja, razvoja poduzetničkih kompetencija, kao i suradnje i povezivanja s drugim školama te međunarodnoj suradnji, tijekom ove školske godine, od listopada do lipnja, učenici 5.b i njihova razrednica Andreja Dorić te knjižničarka Nataša Mesić Muharemi uspješno su proveli međunarodni eTwinning projekt Amusing design thinking.

 [više]

 Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
 

Creative Learners, Tomorrow Entepreneurs

Through artistic abilities to developed basic skils

Promoting the social inclusion of our disadvantaged students

 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Darda / Školska 9, HR-31326 Darda / os-darda.skole.hr / ured@os-darda.skole.hr
preskoči na navigaciju