preskoči na sadržaj

Osnovna škola Darda

 > Naslovnica
Vijesti

ERASMUS + PROJEKT SAY NO TO VIOLENCE AND DISCRIMINATION BY GAMES

Autor: Nataša Mesić Muharemi, 21. 4. 2022.

Nakon više od dvije godine napokon vidimo svoje prijatelje i uživo

 

Nakon više od dvije godine osnovna škola Darda je u terminu od 28.3. do 1.4. 2022. ponovo ugostila goste iz drugih zemalja u sklopu Erasmus + projekta Say no to violence and discrimination by games. Zbog uvjeta uzrokovanih pandemijom dvije smo mobilnosti održali virtualnim putem, a sada smo napokon mobilnost održali i uživo. 

Fotografije možete vidjeti u Foto-galeriji.

Osim Hrvatske zemlje partneri u ovome projektu su i Turska, Sjeverna Makedonija, Rumunjska, Latvija i Poljska (koja je zbog ograničenja u svojoj zemlji i ovaj put sudjelovala virtualno).

Naziv mobilnosti u Hrvatskoj je C4 Say yes to empathy - Reci da empatiji.

Učenici i nastavnici domaćini potrudili su se što ljepše dočekati goste i pružiti im gostoprimstvo koje je karakteristično za naš zavičaj u čemu su velikodušno pomogli i roditelji učenika koji sudjeluju u projektu.

Iako je uobičajeno da tijekom mobilnosti učenici borave i spavaju   u obiteljima učenika domaćina kako bi na najbolji način iskusili način života i običaje zemalja sudionika, ovoga puta, zbog pandemijskih uvjeta, učenici su spavali s učiteljima u hotelu.

Unatoč tome, nije izostalo druženja te su se sklopila nova, lijepa prijateljstva.

Održali smo brojne radionice vezane za razvijanje empatije od čega je posebno potrebno izdvojili radionice yoge za smirenje i bolju koncentraciju, izradu eko posudica – burence dobrih želja te posjet Azilu za pse u Nemetinu. Prošetali smo pse, upoznali se s radom udruge, zajedno objedovali veganski ručak te zajednički, kao projekt, postali kumovi jednog psa.

Također, učenici su predstavljali sportaša iz svoje zemlje, igrali  Kahoot igrice, predstavljali slano i slatko jelo tipično za zemlju iz koje dolaze te puštali snimke filmića vezanih uz prijateljstvo koje smo snimali prije mobilnosti.

Osmislili smo i zajedničku koreografiju na glazbu projektne himne  te održale zabavne radionice o važnosti točne komunikacije.

Svi sudionici bili su sretni što su se napokon mogli vidjeti i uživo te se nadamo skorašnjem susretu u  Latviji i Turskoj.
Tražilica
 

Creative Learners, Tomorrow Entepreneurs

Through artistic abilities to developed basic skils

Promoting the social inclusion of our disadvantaged students

 

Kalendar
« Srpanj 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji

Korisni linkovi

CMS za škole logo
Osnovna škola Darda / Školska 9, HR-31326 Darda / os-darda.skole.hr / ured@os-darda.skole.hr
preskoči na navigaciju